WebSiteTemplate.org

Velkommen > Ting jeg har lavet > Fallout kasse?

Fallout kasse?


Har brugt rigtig mange timer på, at spille Fallout 3 og new Vegas. Og en aften jeg sad og rodede på nettet, kom jeg over en video på youtupe. Hvor der var en der havde lavet en kasse, som slukker sig selv med en mekanisk arm, hver gang man vil tænde den. Kender godt til den type maskiner, men måtte lige søge noget mere om den. Faldt over et toppic, hvor folk diskuterede mekanikken i sådan en kasse. En længere historie gjort kort, så mente de fleste ikke at den ville kunne laves analog. Men det vidste jeg nu godt at den kunne, da det er samme princip som man bruger i RC nitro biler/fly/helier. Ved at sætte en fjeder på servoen, så den bliver trukket tilbage, hvis strømmen eller linket smutter. Så det er dejligt simpelt og lige til at lave, min første prototype var lavet i en gammel fjernstyret bil.
Der efter var det bare at finde ud af, hvordan den skulle laves, i sit endelige design. Og det er her spillet fallout kommer ind i billedet, for det havde jeg sjovt nok, spillet en del af. I ugerne (og eller månederne) før jeg fik min lille ide. Så ville bygge det ind i en kasse, som måske kunne ligne noget fra fallout universet.

Havde nogle regler til mig selv:
Den skulle se gammel ud, og helst ligne noget, som har været repareret mange gange, og ser vigtig ud.
Vil kun bruge værktøj jeg selv har liggende.
Den skulle laves ud af gamle ting, eller ting jeg havde liggende, eller kunne finde.
Ikke noget alt for indviklet, eller tids krævende.
Penge? nej det vil jeg helt ikke bruge på denne ide :)

Startede med at bygge en simpel træ ramme, som er gjort så skæv som mulig, dog uden det blev for meget.
Der efter fandt jeg forskellige typer metal, til at bygge siderne og låget med. Man kan komme langt med messing, rustfrit stål og en gammel rist, fra afløbet i en typisk bruser :) Der efter var det bare få få savet, skåret og bukket det hele til, og så få lavet om på servoen. Og til sidst få smidt et par dioder, en kontakt og et batteri i. Så var det bare at finde lidt pynt, så den ville se lidt brugbar ud. En gammel radiator ventil, elektronik, kabel og det løse, fik gjort en del ved det.

Om det ligner eller minder om noget fra fallout ved jeg ikke, men jeg fik rigtig hygget mig med projektet :)

Som altid er der mere info over billederne.

Det hele starter med en prototype, od den virker, så langt så godt.

Så det i gang med den rigtige kasse, her har jeg skåret ud til servo. Lavet huller til kontakt og fjeder holeren.

Her er det servoen der får en overhaling, kontakt, servo og diode forbindes.

Her ses den gamle radiator ventil, som jeg har valgt at bruge til pynt. Den har lagt ude og er blevet rusten, og syntes det passer ind i stilen.

Lidt flere af de ting der vil blive brugt.

Havde en ide med det kobberrør der, men havde ikke noget at bukke det med, og syntes det blev lidt for meget.
Fik dog brugt risten og messingpladen, har valgt de forskellige typer metal. For at give et indtryk af, at den er blevet repareret, med hvad man lige har kunne finde.


Her ses kassen og noget af fronten, samt batteriholderen.


Det hele begynder at ligne noget, hvad ved jeg ikke lige, men noget ligner det da :)


Her er risten skåret til, med rigtige fine små messing skruer. Det blanke på trækassen er isoler tape til varmerør.


Her er jeg ved at lime små gevind (og de hedder?) ting i trækassen, så man nemt kan skrue skruerne ud og åbne kassen. Har hapset skruerne og det fra computer monterings ting.


Fronten er ved at blive færdig, har valgt at lave små overlapninger. Fra rist siden til den faste side, så det ser ud som om, at den er blevet repareret en gang.
Det tynde rør er fra radiator ventilen, der er også kommet en 3,5mm jackstik i, en on off kontakt fra en pc og det løse.


Gammelt elektronik skrammel, bliver brugt så det ser ud af noget gennem risten.


Set lidt inde fra, og så er der kommet ledninger til lysdioder ved risten, så der kommer et svagt lys inde fra ala radiorør.

Det hele ses lidt bedre her, og så er messing bagpladen kommet på også.

Se hvad jeg fandt i en skrot bunke, et gammelt irret kabel perfekt. Så ser det lidt ud til, at den har været en del af en større ting en gang :D


Så skal dioderne gøres klar, de andre jeg havde valgt, gav ikke det helt rigtige lys.


Sådan ca sådan her, nu er den da vist færdig. Om det ligner noget fra fallout eller ej, ja det er op til dig at bestemme.
Men jeg havde det da sjovt med at bygge den :)

Sådan ca sådan her, nu er den da vist færdig. Om det ligner noget fra fallout eller ej, ja det er op til dig at bestemme.
Men jeg havde det da sjovt med at bygge den :)

Powered By CMSimple.dk - Design Otto Davidsen